lördag 9 juni 2018

Hos Lotta på besök...


...på eftermiddagen! Hon hämtade Gösta, Herbert och mej och körde oss till Vänga.
Herbert fick testa att bada sina fötter i poolen...och han försökte inte rymma...:)

Gösta älskade att få springa lös på deras inhägnade tomt och undersöka allt, nosa och kissa på en massa ställen, bara för att "berätta" för Lottas andra hundar att han varit där! Han fick syn på en häst som sprang utanför på vägen, och följde den utmed staketet...undrar om han tänkte...vilken stor hund! Gösta sprang sedan tillbaks till oss, men något hände på vägen...kanske/förmodligen en geting eller humla som han råkade trampa på. Han gnällde till och var väldigt öm på sin högra bakfot, här försöker Lotta kolla om hon kan se något under foten. Länge sprang Gösta omkring på 3 ben...och så spydde han en rejäl hög! Men jag tror att han spydde mest för att han upplevt så mycket, och för att han var så glad och ivrig...men ändå så lugn. En stund senare försvann han och började upptäcka allt spännande som fanns på landet igen! Lotta visade mej deras växthus...och då var Gösta där och kollade något strax bredvid. När han inte ville gå därifrån kollade jag vad det var han upptäckt...och det var en död igelkott!!! Lotta blev lite ledsen för det var "deras" igelkott som brukade komma till dem. Kanske dog den i brist på vätska i den rådande värmen...?

Jocke grillade kött, och jag smakade en liten bit tillsammans med lite sallad. Hade ätit hemma strax innan Lotta hämtade mej, så jag var inte hungrig. Fina Sabina visade att hon kunde stå på två gungor samtidigt! Hon är så duktig...fyller snart 7 år.

Denna fina humlan såg vi bland andra humlor på dessa blommor...

När det var dags för oss att åka hem igen tog Lotta med sej Gösta till baksidan av deras lilla hönshus. Min fina Gösta ställde sej på två ben och tittade in på hönan. Försiktig som han är...så "puffade" han lite på henne...ville hon leka lite med honom kanske??? Vet inte vad han tänkte...men det såg så gulligt ut...och hönan blev inte alls rädd för Göstas lekinvit! Däremot såg Lotta att en tupp var på väg in i hönshuset...som nog inte alls gillade att Gösta "flirtade" med en av hans hönor/tjejer! Så vi gick därifrån...med två nyvärpta ägg som Lotta gav oss! Gösta sov som en stock mest hela kvällen sedan vi kom hem igen...såååå mycket som han upplevt denna eftermiddag!!!...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar