söndag 13 december 2015

Lucia...och Gösta-bad

 Idag är det Luciadagen! Var och hälsade på lilla mamma, hon var trött och låg i sin säng. Jag satt på en stol bredvid sängen, så vi pratade lite med varann i alla fall.
Jimmy kom på besök när jag hade kommit hem från mamma, han hjälpte mej att sätta upp julgardinerna i köket. Tack för hjälpen Jimmy!

 På eftermiddagen kom Lotta för att vara mej behjälplig då Gösta skulle badas med specialschampo för sitt demodex. När jag schamponerat honom skulle det verka i 10 minuter innan det skulle sköljas ur. Visste ju inte om schampot sved på hans kala fläckar eller hur han skulle reagera. Så Lotta höll honom i halsband och koppel men det kunde vi snart ta av för han stod alldeles stilla och lät sej behandlas utan minsta protest. Han är en fantastisk liten hundkille Gösta!

 Schampot är så starkt så det rekommenderas att man har handskar på sej under behandlingen. Så även Lotta fick ha handskar på sej. Tack för hjälpen Lotta!

 Så här förskräckligt ser det ut på huvudet när han är våt. Konstigt nog verkar han inte ha speciellt ont. Gösta skall nu bada de fyra följande dagarna också...

Lilla Sabina hade haft feber och ont i halsen i helgen, och som tur var hittade vi en Piggelin-glass i frysen som smakade bra i det halsonda. Gösta hoppades kanske att hon skulle tappa en bit isglass på golvet men det gjorde hon inte...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar